Ontdek onze

Recepten

Specerij
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Komijn
  • sumak
  • Gember
  • Kurkuma
  • Kardemom
  • Peper
  • venkelzaad
  • Chili
  • Zwarte peper
  • Kruidnagel
Gang
  • Soep
  • salade
  • hoofdgerecht
  • Lunch
  • Dessert
  • ontbijt
Bereidingswijze
  • bakken
Spice technieken
  • Specerijen olie
  • Spice mix
  • Drankjes
Pulled chicken met barbecuesaus en gerookt paprikapoeder

Pulled chicken in barbecue saus

Binnen een handomdraai maak je je eigen barbecuesaus. Door de kip in de saus te laten garen, wordt deze lekker juicy. Het mild gerookte paprikapoeder en het gerookte zout, geven je saus een rooksmaak, alsof...
Geroosterde groenten en kikkererwten traybake met kaneel, gember en chili

Simpele traybake met groenten, kikkererwten en specerijen

Voor deze traybake is het eigenlijk een must dat je gedroogde kikkererwten gebruikt, omdat ze dan een heerlijke bite krijgen. Kikkererwten uit blik worden te zacht en vallen uit elkaar (dan krijg je een hummus...
Spaghetti met walnoten-gehakt en spinazie

Spaghetti met walnoten-gehakt

Move over kant-en-klaar vegan gehakt, deze variant is veel leuker en lekkerder! Met een combinatie van ingrediënten maak je zelf heel eenvoudig je eigen gehakt-alternatief. Natuurlijk zorgen onze specerijen voor de nodige smaakboost.
Zoete-aardappel frites foto via Unsplash Louis Hansel

Zoete-aardappelfrites van Ottolenghi

Deze zoete-aardappelfrites zijn heerlijk als bijgerecht, of gewoon als snack!  Onze Mildly Smoked Sweet Paprika geeft, zoals de naam al zegt, een mild gerookt aroma. Dat zorgt voor meer diepgang en een lekkere umami smaak....
Vegetarische stroganoff saus

Vegetarische stroganoff saus

Klassiek wordt stroganoff geserveerd met rundvlees, als het welbekende beef stroganoff. Maar je kunt de runderbouillon gemakkelijk weglaten en dan heb je alsnog een rijke, maar vegetarische saus. Lekker om te serveren bij tagliatelle bijvoorbeeld....
Sweet paprika aïoli

Sweet paprika aïoli

Aïoli is altijd goed, maar deze variant met onze Riverside Sweet Paprikapoeder is een heerlijke combi van zoet, fruitig, knoflook en citrus. Je kan de knoflook ook van tevoren poffen in de oven, omdat het...
Mojo picón

Mojo Picón

Deze saus is met name populair op de Canarische Eilanden. Traditioneel wordt deze saus in een vijzel gemaakt, zo beschrijven we het dan ook in dit recept. Geen tijd en/of vijzel voor handen? Uiteraard is...
Chimichurri

Chimichurri

Deze saus bestaande uit met name verse kruiden, knoflook, olie en azijn, wordt veel gegeten in Uruguay en Argentinië. Daar eten ze het met name bij gegrild vlees, maar je kan het natuurlijk ook prima...
Paprika poeder

Poulet au Paprika: het gerecht waarmee Escoffier paprikapoeder naar Europa haalde

Grote kans dat je weleens van Auguste Escoffier gehoord hebt. Deze Franse chefkok staat bekend als "the king of chefs and the chef of kings". Zijn naam is synoniem voor de klassieke Franse keuken. Escoffier...