Ontdek onze

Recepten

Specerij
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Komijn
  • sumak
  • Gember
  • Kurkuma
  • Kardemom
  • Peper
  • venkelzaad
  • Chili
  • Zwarte peper
  • Kruidnagel
Gang
  • Soep
  • salade
  • hoofdgerecht
  • Lunch
  • Dessert
  • ontbijt
Bereidingswijze
  • bakken
Spice technieken
  • Specerijen olie
  • Spice mix
  • Drankjes
Pasta alla Norma met gebakken aubergine, tomatensaus met venkelzaad en verse ricotta

Pasta alla Norma met venkelzaad

Pasta alla Norma is een veelzijdig gerecht. Heerlijk als troostrijke familiemaaltijd of als verfijnd hoofdgerecht tijdens een diner voor gasten. Wil je er een wijn bij serveren? Combineer het met een robuuste Siciliaanse rode wijn,...
Jeera rice met komijnzaad, cashewnoten, rozijnen en verse koriander in een pan

Jeera Rice - Gebakken rijst met komijn, cashews en rozijnen

Romige gele noedels met kurkuma-gembersaus en frisse toppings

Snelle noedels met romige kurkuma-gembersaus

Zelfgemaakte alcoholvrije gin met kardemom, venkelzaad, kruidnagel, citroenschil en rozemarijn, geserveerd met tonic

Maak je eigen alcoholvrije "gin"

Paneer Butter Masala met romige tomatensaus en Indiase specerijen

Paneer Butter Masala

Chicken butter masala, het is een favoriet gerecht van velen als ze gaan eten bij een Indiaas restaurant. Romig, kruidig, alle ingrediënten voor een bord comfortfood zijn aanwezig. Wil je het wat gezonder maken? Gebruik...
Vegetarische pilav met wortel, rozijnen en komijn, geïnspireerd op Afghaans Kabuli Pulao

Pilav geïnspireerd op Kabuli Pulao, het nationale gerecht van Afghanistan

Traditioneel is dit een feestelijk gerecht waar ook lamsvlees in zit. Dit is een vegetarische variant die zich leent als bijgerecht. Het is handig om ‘extra lange’ basmatirijst te gebruiken, omdat die veel vocht (en...
Za’atar kruidenmix met sesamzaad, tijm, sumak en zwarte komijn

Maak je eigen za'atar

Zurig, een beetje crunchy, extra diepgang. Met za'atar maak je van simpele dips of geroosterde groentes binnen no-time iets interessants. Zoals bij eigenlijk alle specerijenmixen het geval is, bestaan er veel verschillende za'atar recepten. Wij...
Golden Chai ontbijt muffins met kurkuma, gember, kardemom en kaneel, luchtig gebakken en perfect voor een kruidig ontbijt of tussendoortje

Golden Chai ontbijt muffins

Zelfgemaakte dukkah met pistachenoten, sesamzaad, komijn en venkelzaad

Maak je eigen dukkah

Dukkah is een smaakvolle, nootachtige kruidenmix die zijn oorsprong vindt in Egypte. Het bijzondere aan deze mix is dat er nootjes en sesamzaad doorheen gaan en dat geeft het gelijk een lekkere crunch! Er zijn...