Zelfgemaakte verwarmende granola
Elk bakje yoghurt wordt er al lekkerder van, maar zelfgemaakte granola is ook heerlijk voor op je pancakes, als topping op een crumble of leuk om in een potje mee te nemen als je ergens anders wordt uitgenodigd voor het ontbijt. Wij worden vooral blij van granola met een flinke dosis specerijen.
Pompoenwafels met chai siroop
Als je een echt feestelijk ontbijt wilt maken, dan bak je natuurlijk wafels. Door pompoen in het beslag te verwerken krijg je meteen wat groenten binnen en pompoen past perfect bij de heerlijke chai-smaken. Ook lekker om te serveren met vers fruit uit het seizoen. Verse aardbeitjes of schijfjes sinaasappel: dat wordt sowieso genieten.
Maak iets speciaals van je havermout
Niks mis met een kommetje havermout! Maar maak er dan wel iets speciaals van met lekkere specerijen en een paar smakelijke toppings. Ook leuk: maak mini-kommetjes havermout om te serveren tijdens een uitgebreider ontbijt met ook andere lekkernijen. Wat sowieso niet mag ontbreken is onze lekkere Wild Ceylon Cinnamon uit Sri Lanka als smaakmaker. Wij (en al velen met ons) kunnen niet meer zonder deze kaneel als er een bordje havermout gemaakt wordt.
Meer van de hartig? Maak eens deze shaksuka met kardemom
Misschien is al dat zoete ontbijt-geweld wel niks voor jou en ontbijt jij het liefst met een hartige maaltijd. Een gebakken eitje (met een flinke snuf zwarte peper uiteraard!) bijvoorbeeld, of wat dacht je van een heerlijke shaksuka? Shakshuka is een eenpansgerecht waar eieren gepocheerd worden in een saus met tomaten, paprika en meestal ook rode peper. Heerlijk om met een stuk zuurdesembrood in te dippen. Deze variant met kardemom geeft er net een wat andere twist aan. Kardemom en tomaten gaan verrassend goed samen. Een lekker kruidig gerecht om de dag goed mee te beginnen!